Ceviche med granateple og vegansk spinatpesto

Ceviche kan sikkert lages på 1000 ulike måter. Og denne varianten her er best av alle, synes jeg da. Ceviche er rett og slett rå fisk marinert i sitrus. Som forrett kan den brukes gjennom hele året.

Spesielt er den populær i Sør-Amerika, men spises nå over hele verden. Jeg liker å gjøre litt nye ting med maten jeg lager og resultatet her ble en vegansk spinatpesto med trøffelolje. Lag ekstra mye for denne ble god

FORRETT TIL 6 PORSJONER

VEGANSK SPINATPESTO

Stek en raspet kinesisk hvitløk og 100 gram ferdig kikerter i olje på lav varme. Stek til hvitløken er gyllen og fin. Ha i 200 gram spinat og stek videre til denne er sunket sammen. Ha alt over i en bolle og tilsett salt, pepper, 50 gram finhakkede mandler, 1 dl extra virgin olivenolje og 2 teskjeer trøffelolje. Blend alt sammen med en stavmikser.

CEVICHE
Kutt 300 gram laks (sushi style) i terninger. Ha over saften fra 2 lime, 2 teskjeer trøffelolje, salt og pepper. La stå i 10 minutt. Hell av juicen og bland laksen sammen med kjerner fra et halvt granateple. Server med pestoen.

HVA TRENGER DU?
En kinesisk hvitløk
100 gram hermetiske kikerter
200 gram spinat
Salt og pepper
50 gram mandler
1 dl extra virgin olivenolje
Trøffelolje
2 lime
Granateple

TIPS
Her kan du bruke andre typer fisk som for eksempel torsk eller kveite.

Forrige
Forrige

Pizza med røkt skinke, sopp, granateple, Parmigiano Reggiano og SPINATrelish

Neste
Neste

Oksehaleragu i rødvin med tagliatelle