EKTE PASTA  ALLA CARBONARA!

En av de pastarettene jeg liker aller best er pasta carbonara fra min favorittby, Roma!

Mat fra Roma er ofte ganske enkel og inneholder få ingredienser. En ekte carbonara inneholder kun pasta, ost, egg, pepper, guanciale og litt olje. Her skal man ikke bruke fløte.

Guanciale er urøkt og speket flesk laget av svinekjaker. Pecorino er laget av pasteurisert fåremelk og er en fast og nydelig ost. Den har en litt mer pikant smak enn parmesan og er en av de eldste ostene fra Italia. I min carbonara brukte jeg 2 typer pecorino, en vellagret og en med trøffel. Pastaen jeg brukte kalles bucatini. Pastaen er formet som et langt, hult rør med en diameter på ca. 2,5 mm.

Alt dette fant jeg på Gutta på Haugen på Sæter! Virkelig en butikk jeg liker meg godt i.

2 PORSJONER
250 gram bucatini pasta
2 eggeplommer og 1 egg
100 gram guanciale
Pepper
60 gram pecorino
Extra virgin olivenolje

HVORDAN

1. Kok 250 gram bucatini pasta som anvist på pakken.

2. Del guanciale i terninger og sprøstek i en middels varm panne til de er sprø. Det tar litt tid.

3. Rasp opp pecorino og bland sammen med eggene. Ha i godt med fersk pepper.

4. Hell vannet av pastaen og rør inn litt extra virgin olivenolje i pastaen

5. Vend inn egg- og osteblandingen i pastaen sammen med guancialen. Smak til med salt.

6. Server carbonara på en stor tallerkener og topp med litt ekstra revet ost, extra virgin olivenolje og fersk pepper.

Forrige
Forrige

FRUKT OG BÆR MED BASILIKUM, PEPPER OG RICOTTA-DIPP

Neste
Neste

Stekt akkar med aspargesbønner, hvitløk og granateple