GYOZA MED SVIN OG SPICY DIPP
Gyoza er en av mine favoritter fra Asia! Det er den japanske varianten av dumplings og er bare utrolig godt.
Her kommer en ganske tradisjonell oppskrift med svin, kål, ingefær og hvitløk. En utrolig fin rett som er hyggelig å lage sammen med noen. I oppskriften bruker jeg gochujang som er en fermentert pepperpasta fra Sør-Korea. Den kan erstattes med en annen chilipasta.
35-40 GYOZA
1 pakke gyoza-ark, tint
Olje til steking
Vann
Koriander
KJØTTFYLL
300 gram svinekjøttdeig
1/2 kinakål
Salt
2 finhakkede vårløk
1 ss østerssaus
2 teskjeer sesamolje
2-3 cm raspet ingefær
4 fedd raspet hvitløk
Pepper
½ ss soyasaus
2 teskjeer fiskesaus
1 spiseskje gochujang
1 hakket rød chili
1 vispet egg
DIPP
2 spiseskjeer gochujang
5 spiseskjeer soyasaus
2 ts sesamolje
Saften fra en lime
2 teskjeer honning
3 spiseskjeer riseddik
1 rød hakket chili
HVORDAN
Skyll og hakk opp kinakålen. Ha over to teskjeer salt. La det ligge litt, skyll og press ut vannet. Bland alle ingrediensene til fyllet.
Ha i en stor teskje fyll på midten av hvert papir. Bruk fingrene og smør vann rundt hele kanten og vend papiret over fyllet uten at kantene møtes. Hold gyozaen i en hånd og brett inn små folder med den andre. Sørg for at det er helt tett. Se gjerne på YouTube!
Varm 2 ss olje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gyozaene i 2-3 omganger med brettekanten opp et par minutter til de er gylne. Senk temperaturen og ha over ca. 1 dl vann. Damp under lokk i 1-2 minutter.
Visp sammen alt til dippen og server med frisk koriander og vårløk.