Entrecôte med hvit asparges og kraftkar

Her kommer en oppskrift som inneholder noen av de beste jeg vet om.

Entrecôte er mitt valg når det kommer til biff. Et marmorert stykke kjøtt som gir kjøttet masse smak når det smelter under steking. Det er sesong for den beste hvite aspargesen, og Kraftkar, det er en god ost det. Kraftkar er en blåmuggost fra Tingvoll på Nordmøre, og ble i 2016 kåret til verdens beste ost under World Cheese Awards. 

2 PORSJONER

5-600 gram mørnet entrecôte
Salt og pepper
Minst 4 spiseskjeer smør
8-10 hvite asparges
300 gram provence poteter (hva er det??)
1,5 teskje soyasaus, gjerne glutenfri
80 gram Kraftkar
1 sitron
Frisk rosmarin

HVORDAN

1. Temperer entrecôten på kjøkkenbenken til den er ca 20 grader. Ha på godt med salt og pepper. Kutt opp provence tomater i terninger. (I sted var det poteter)

2. Skrell aspargesen helt fra toppen og ned. Kutt av 3 centimeter av den nederste delen. Hakk disse opp i små biter. De skal brukes senere. Kok aspargesen i 4 minutter i saltet (1 teskje) vann med saften fra en halv sitron. Sil av vannet og legg aspargesen til side.

3. Stek entrecôten i 2 spiseskjeer smør. Først 2 minutter på hver side på sterk varme. Reduser varmen og ha i 2 spiseskjeer smør og noen kvister rosmarin. Stek videre til kjøttet er 56 grader (medium rare). La kjøttet hvile i 5 minutter.

4. Stek tomatene, aspargesen og de små bitene av asparges i samme gryte i 3-4 minutter på medium varme. Smak til med soyasaus, pepper og saften fra en halv sitron. Om du vil ha sausen fyldigere kan du røre inn terninger med smør.

LEGG OPP
Ha tomater og de små bitene av asparges rundt på en tallerken. Plasser aspargesen over i midten. Skjær entrecôten i skiver og ha dette rundt på tallerkenen. Topp med rosmarin og biter av Kraftkar over det hele.

En perfekt middag!

Forrige
Forrige

Pasta vongole med chili rett og slett!

Neste
Neste

Grillet babyblekksprut med pasta og nduja