Empanadas med nydelig kjøttfyll

Oppskriften her kommer fra min mor og er noe vi har spist gjennom hele livet og jeg elsker det! Jeg forbinder empanadas med Sør-Amerika, men den kan ha sitt opphav i det arabiske kjøkkenet fra rettene fatayer og moajanat.

Empanadas kom til Spania under den arabiske erobringen. Etter dette har den reist verden rundt og jeg anbefaler å teste ut disse! Dette er god mat og flott alternativ til pizza eller taco i helgen.

24 empanadas

DEIGEN

1 kg hvetemel
250 gram soya margarin
2 egg
1 ss bakepulver
1 toppet ts salt
2-3 kopper varm melk

Bland mel, salt og bakepulver. Smuldre i margarin og tilsett 2 pisket egg. Varm melken (60-70 grader) og tilsett den gradvis i deigen til den er myk (ikke bløt). Elt deigen godt til den er myk og smidig.

FYLL:
400 gram karbonadedeig
600 gram kjøttdeig
Olje
600 gram hakket løk
2 håndfuller med rosiner
2 buljongterninger
Pepper, 1 ts paprika, 2 ts cumin og 2 ts tørket oregano.
Ca. 2 - 3 kopper vann
4 ss hvetemel
1 sitron
6 hardkokte egg
24 grønne oliven uten stein

Stek løken blank i olje i en stor gryte, ha litt vann over løken og la den steke videre til den er myk (10 min). Ha i krydderet og rør om. Tilsett kjøttdeig og karbonadedeig litt etter litt og del den opp. Ha i buljong, vann, raspet skall fra en sitron og rosiner. Småkok ved lav varme 1 time under lokk. Pass på det ikke koker tørt. Tilsett hvetemel for å tykne blandingen og kok opp. Avkjøl fyllet.

FERDIGSTILL
Del deigen i 24 biter. Kjevle ut hver bit ut til tynn rund sirkel. Legg to store skjeer med kjøttfyll, en oliven og en litt egg på den ene halvdelen, bruk en bakepensel og fukt ytterkanten deigen. Brett over, trykk med fingeren rundt kanten og brett den innover. Legg på stekeplate med bakepapir. Prikk de med en gaffel på toppen.

TIPS
Du kan også pensle de litt med sammenpisket egg. Da blir de enda finere!

Forrige
Forrige

Burrata med granateple og Venta del Baron

Neste
Neste

Bønnesuppe med Basilikum og Parmigiano reggiano