KHANATERIA, EN NY OG SUPER RESTAURANT I OSLO

Sist uke testet jeg Khanateria , en ny indisk restaurant i Torggata i Oslo. Her får du servert indisk som tapas i små og store retter, perfekt for å dele. Lokalet er fint innredet som en miks av kafé og restaurant med en lun og behagelig atmosfære. Ute finner du en stor uteservering hvor det grilles kjøtt til dagens servering.

Menyen inneholder en nyskapende vri på klassiske indiske retter som curry og butter chicken. Jeg ble fristet av det meste og lot kjøkkenet velge menyen. Det ble 6 retter.

1. Cauliflower popcorn med mynte-chutney, små biter av fritert, krydret blomkål.

2. KFC- kerala fried chicken med ristet hvitløk og tomat-chutney.

3. Minikati roll av klassisk chicken tikka.

4. Spiced mustard fish curry av havabbor.

5. Kosha mangsho, lammecurry.

6. Daulat kl chaat, krydret melkeskum med kjeks og pistasjnøtter.

Maten på Khanateria er utrolig god. Du gjenkjenner det essensielle fra det indiske kjøkkenet, samtidig som de har laget sine helt unike varianter her. Cauliflower popcorn og KFC var en herlig start og denne blomkålen kommer jeg til å prøve meg på hjemme. Minikati roll av klassisk chicken tikka var flott presentert og smaken var super.

Havabboren og lammecurry ble jeg imponert over. Sjelden har jeg smakt bedre curry og porsjonene var store. Lammekjøttet var marinert i et døgn og langtidskokt med sennepsolje, chili, gurkemeie og garam masala. Tror ikke det kan bli bedre.

Daulat kl chaat til dessert var så god og hadde en fantastisk, luftig konsistens og var overraskende lett. Må prøves!

Jeg kan rett og slett bare anbefale Khanateria om du er på besøk i Oslo. Kanskje vi sees!

Neste
Neste

Parmigiano reggiano gjør maten bedre