Økologiske kyllinglår i tomat- og rødvinssaus med ovnsbakte poteter

Kylling er noe jeg lager altfor sjelden. Hver gang jeg setter det på menyen blir jeg like forundret: Hvorfor spiser jeg ikke dette oftere? Det er enkelt, raskt, rimelig og tilgangen på en god og økologisk kylling er blitt ganske så bra.

Kanskje det er fordi jeg forbinder denne fuglen med tørr og ferdiggrillet kylling fra butikken, eller fordi kyllingsalat som serveres ute dessverre ofte inneholder smakløst og kjedelig kyllingkjøtt? Uansett, her kommer en middag som verken er smakløs eller kjedelig. Faktisk noe av det beste jeg laget den siste tiden.

4 PORSJONER
1 kg små poteter
Salt, pepper, timian og olje
4 kyllinglår
Smør
Hvitløk og frisk timian
1 boks finhakkede tomater
1 glass rødvin
Flytende kyllingbuljong

OVNSBAKTE POTETER
Ha 1 kg små poteter i en ildfast form. Ha over salt, pepper, timian og olje. Bland sammen og stek på 220 grader i ovnen i ca 25 minutt.

KYLLINGLÅR
Ha på godt med salt og pepper på fire økologiske kyllinglår og la de stå på benken i 10 minutt. Stek disse i godt med smør til skinnet er sprøtt og at de nesten er gjennomstekt. Dette tar ca 10 minutt. Ha i fedd fra en hvitløk og frisk timian etter et par minutt og la dette steke med kyllingen for å tilføre smak. Ta ut kyllingen og legg på en tallerken. Ta vare på timian og hvitløken.

TOMAT- OG RØDVINSSAUS
Ha i en boks finhakkede tomater, 1 glass rødvin og 1 spiseskje flytende kyllingbuljong i samme gryte. Kok opp. Ha i kyllingen og la den trekke på lav varme til den er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

LEGG OPP
Ha saus i bunn av en tallerken. Legg på kylling og pynt med timian og hvitløk. Server med poteter til.

ALLERGIER
Denne middagen er glutenfri og kan lett lages laktosefritt med å erstatte smør med olje.

Forrige
Forrige

Fløtesaus med parmigiano reggiano, sennep og frisk timian

Neste
Neste

CHANA MASALA MED KOKOSMELK, ITALIENSKE URTER OG RIS